2014-10-31 12:25:53• hírek • (x)

Klaus Iohannis államfői vállalásai

Klaus Iohannis államfő vállalásai: független igazságszolgáltatást és kisebb, de hatékonyabb parlamentet, az emberekre és a természetre veszélytelen altalajkincs-kitermelést akar.

Független igazságszolgáltatás és jogállam

- Államelnökként Klaus Iohannis a független igazságszolgáltatás és a jogállam megerősítésének garanciája lesz. Nem fogja eltűrni, hogy politikusok saját érdekeiknek rendeljék alá az igazságszolgáltatást, biztosítva ezzel szabadságukat azt követően, hogy megsértették a törvényt.

Kisebb méretű és hatékonyabb parlament

- Államelnökként Klaus Iohannis kérni fogja a parlamenti pártokat, hogy hat hónap alatt dolgozzanak ki egy olyan választási törvénytervezetet, amely mindenkorra megszünteti a Képviselőházban és a Szenátusban tapasztalt aberrációkat.

- Mandátuma alatt Klaus Iohannis egyetlen, korrupcióban bűnös személynek sem fogja elnézni tetteit.

- Szükségünk van egy kisebb létszámú, ám nagyobb reprezentativitással bíró parlamentre, amely hatékonyabban képes szolgálni az állampolgárokat.

Elutasítja az embereket és a környezetet veszélyeztető kitermelési projekteket


- Klaus Iohannis nem tűri, hogy Románia természeti kincseinek kitermelését célzó projekteket anélkül fogadjanak el, hogy erről megkérdezzék a leginkább érintetteket, az ott élő embereket. Az ilyen beruházásoknak garantálniuk kell az ott élő emberek egészségét, a természeti környezet védelmét és a helyi közösség érdekeit.

- Nem fogadhatja el, hogy az olyan beruházási terveket, mint amilyen a verespataki aranybánya vagy a palagáz kitermelése, egyik napról a másikra fogadják el, ráadásul olyan körülmények közepette, hogy ezek veszélyeztetik az embereket és a környezetet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: